II. Rhinos karácsony

A Hajdúszoboszló Rhinos amerikai-focicsapat 2016 után ebben az évben is megszervezte karácsonyi jótékonysági gyűjtését, mellyel rászoruló, nehézsorsú gyerekek ünnepén szerettek volna segíteni.
Az akciójukat országos és világhírű csapatok, művészek dedikált sportszereire történő licitálással alapozták meg. Ehhez gyűjtéshez olyan csapatokat sikerült csatlakoztatni, mint a Telekom Veszprém és a DVSC kézilabda-, a UVSE női vízilabda-, a DVSC labdarugó-csapatai, illetve dedikált egy amerikai focilabdát Ganxsta Zolee és Lory B. Az október közepén indult és november 30.-án zárult licit eredményeként több, mint 100.000 forintot gyűjtöttek össze a Rinocéroszok. Az összegyűlt összeget teljes egészében sporteszközökre költöttėk, melyet a jótékonysági akció zárásaként megrendezett “Egy tál étel by Rhinos” rendezvényükön adták át személyre szabottan a megvendégelt családok gyerekeinek.

A rendezvény helyszíneként a hajdúszoboszlói Rock Cafe-t ajánlotta fel annak tulajdonosa, Káposztás Gergely. Kezdésként a sokak által felajánlott ruhákat és tartósélelmiszereket kapták meg a családok a helyi Családsegítő Szolgálat képviselőinek koordinálásával, majd a gyerekek kapták meg egyesével, név szerint szólítva őket a karácsonyra szánt sportszereiket. Az Egy tál étel by Rhinos sokakat megmozdított, akik az ebéd alapanyagához is hozzájárulva gondoskodtak arról, hogy a meghívottak elfogyaszthassák finom ebédjüket.

Azért, hogy a megjelent családok a dolgos hétköznapok terhei mellett ki is tudjanak kapcsolódni, gondoskodtak a szervezők egy kis szórakoztatásról is, melynek sikeréért a Bigyóka Bohóc néven közismert Nagy Bálint és az önkormányzati képviselőként a szintetizátor mögé ült Jónás Kálmán, a Pop Secret Band alapítója és vezetője tett meg mindent.

A gyerekek arcán látható mosoly, a csillogás a szemükben és az egy évvel korábbi gyűjtés megtöbbszörözése elégedettséggel tölt el mindenkit, és látva, hogy sokak vannak, akik segítenek a rászorulókon, hogy boldogabbá tehessék azok karácsonyát, büszkén jelenthetem ki, hogy jövőre is lesz Rhinos karácsony. A képek ITT érhetőek el.

Kiss László
Elnök

Hála és köszönet Nektek!

Többször írtuk már le ezen szavakat, azonban látva azt, hogy ez az egész hogyan jött össze, (milyen apróbb vagy azonnali reakciók adták össze) talán nem is lehet elégszer. Nincs annyi tinta virtuális tollamban, hogy mindenkit megnevezzek, egyesével felsorolhassak. Talán nem is kell felsorolni a neveket.

Sokan, nagyon sokan tettetek hozzá ezt vagy azt, és így állt össze egy egésszé. Picit nekem eszembe jutott az államokban oly megszokott “közösségi erő” kifejezés (ha már úgy is amerikai a mi focink), amikor is egy-egy terület lakosai összfognak egy közös ügyért. Sok ilyet látni a tvben, olvasni az interneten.

Sokatokat ismerem személysen, sokatokkal sosem találkoztam még. De tudom azt, hogy ez a mai dolog nem válagotatt semmilyen szempont alapján sem. Ti a mai napra egy nagy egésszé váltatok, közösen tettünk a jóért. Mi ma is letettünk valamit az asztalra, amire büszkék lehetünk halkan, csendben, ott belül.

Ahogyan többször írtam már; Nélküled is sikerülni fog, de Veled könnyebb lesz.

Ezért jár Nektek a hála és a köszönet! “Csak”ezért. Mi már tettünk a fa alá valamit.

Áldott karácsonyt Nektek!