III. Charity Bowl

December 02.-án harmadik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a elnevezésű jótékonysági arénatornát, melynek bevételét ezúttal is a helyi kórház Gyerekosztálya kapta. Immáron hagyományosan vettek részt a tornán amerikai focistáink, akik minden alkalommal első szóra jelentkeznek és utaznak a Nógrádi megyeszékhelyre.

A csapat összetételében komoly erősítést jelentett, hogy a nagy testvér (by Keca) debreceni alakulat, a Gladiators néhány játékosai is csatlakoztak a Rinocéroszokhoz. A 6 csapatos tornán olyan csapatokkal kellett a mieinknek felvennia küzdelmet, mint a nálunk többször is járt, és hatalmas rutinnal rendelkező Budapesti Expendables, vagy a Divizió II.-es Jászberény Wolverines. A másik csoportban a HFL-es Eger Heroes, az egyetemi focit meghonosítani szándékozó Óbudai Egyetem Panthers, és a Divizió II-ben induló Dunakeszi Rangers.

A Rhinosnak először a fővárosi csapattal kellett megmérkőznie, akiket igencsak sikerült meglepni. Hiszen a legutóbbi találkozó óta jelentős fejlődésen átment Rhinos-t „csak” 12-0-ra tudták megverni a „nagyok”. Ez azt jelentette, hogy két szerzett TD mellett az un. extra-pontokat már nem tudták értékesíteni a kiváló védekezésnek köszönhetően. Bár az eredmény nem azt mutatja, de végig kiélezett meccset vívtak a csapatok és az utolsó másodpercig bizonytalan volt a végkifejlet.

Másodikra következett a Wolverines, akiktől a 7-6-os vereség azt jelentette, hogy az ötödik helyért játszanak a Rinocéroszok. Ez a vereség a csapat számára azért volt fájó, mert a négy közé jutást tűzték ki célul, de megszerzett TD után a győzni akarás kerekedett felül. A jutalom pont választásakor 1 helyett a 2 pontost választották, amivel a vezetést és ezzel a győzelmet szerették volna megszerezni. A csapat döntött úgy, hogy ide győzni jöttek és nem elégszenek meg az egyenlítéssel járó egy ponttal, majd a jobb gólkülönbség miatt a továbbjutással, hanem hozni akarták a meccset. Sajnos nem sikerült megszerezni a két extra-pontot, így utolsó meccsként az ötödik helyért játszottak fiaink.

Az Óbuda Egyetem Panthers várt a Rhinos-ra, hogy becsülettel helytállva behúzza a helyosztót. Kemény feladatnak tűnt az egyetemisták legyőzése, hiszen ők azok, akik az amerikai foci egyetemi változatának hazai meghonosításán fáradoznak. (Innen is üzenjük nekik, hogy nagyon szurkolunk nekik.) A 31-6-os végeredmény is mutatja, hogy a Rinocéroszok felszabadult játékkal fejezték be harmadik kirándulásukat Salgótarjánba és 5.-ként zárták a hagyományos tornát 37 szerzett és 25 kapott ponttal. A harmadik alkalommal megrendezett Charity Bowl-t a Budapest Expendables nyerte meg az Eger Heroes előtt!

Kiss László, a Rhinos elnöke annyit tett hozzá, hogy kiváló erőfelmérő és felkészülés volt a csapat számára, azon felül, hogy szeretnek a Charity Bowl-on szerepelni, hiszen készülnek a jövő év eleji 8 csapatos tornára, melyet az ezévihez hasonlóan úgy szeretnének megrendezni, hogy az igazán nagy csapatok képviseltessék magukat.