III. Rhinos-karácsony

Mint, ahogy korábban beszámoltunk róla az idén harmadik alkalommal szervezték meg jótékonysági akciójukat, a Rhinos-karácsonyt, a Hajdúszoboszló Rhinoceros AFSE tagjai. Ahogya korábbi években is, úgy az idén is sikerült nagy csapatokat, illetve ismert embereket felsorakoztatni karácsonyi gyűjtésük mögé.

Az interneten, októbervégén elindított licitálásukhoz olyan csapatok csatlakoztak, mint a Honvéd vízilabda-, a férfi kézilabdaválogatott-, a hazai amerikai fociválogatott csapataiegy-egy dedikált mezzel, illetve a népszerű Edda és a Tankcsapda zenekarok ajánlottak fel aláírt pólókat és Döme Gábor egy dedikált pontymatrot.
A korábbi szokásaiknak megfelelően a licitálásból befolyt összegből vásárolt sportszereket, egy egytál ételes ünnepség keretében, december 15.-én adták át rászorulócsaládok gyermekeinek a Rinocéroszok. Akciójukhoz ebben az évben csatlakozott a Hajdúszoboszlói Református Egyházközösség, a Magyar Református Szeretetszolgálat, illetve a helyi Családsegítő Szolgálat, akiknek a koordinálásával valóban sikerült színesebbé, gazdagabbá tenni a karácsonyi ünnepet olyan családoknak, akiknek nehézséget jelent ilyenkor az ajándékozás.
A szervezetek csatlakozásának köszönhetően már nem csak sportszerek és játékok kerültek a fa alá, hanem tartós élelmiszer csomaggal is meglepték meghívottak. A most már hagyományossá vált Rhinos-karácsony helyszínéül Káposztás Gergelynek köszönhetően a hajdúszoboszlói Rock Café szolgált. Hogy a gyerekek az ünnephez méltóan szórakozhassanak is míg megkapják ajándékaikat, arról gondoskodott Lázár Szilvia a Mesekuckóval. Lukács Judit Bonibí Birodalma.
Az ünnepés a jótékonyság méltóságát emelte, hogy Kiss László, a rinocéroszok elnökének nyitószavait követően mind a rendezvényt, mind a helyszínt megáldotta és köszönetet nyilvánított Czető Norbert a Hajdúszoboszlói Református Egyházközösség lelkésze, aki kiemelte, hogy sok ilyen kezdeményezésre van szükség, hiszen a segítés mindig jól eső érzéssel tölti el a segítőket és a rászorulókat egyaránt.
Kiss László az egyesület elnöke elmondta, hogy a 2017-es esztendő bevételét túlszárnyalva az idén befolyt összeg megközelítette a 150ezer forintot.

A jövő évet illetően kihangsúlyozta, hogy a támogatásul szolgáló összeget évről-évre emelni szeretnék, hiszen a gyerekek csillogó szemei az ajándékok átvételekor erőt és bizodalmat biztosítanak számukra folytatáshoz. Így bátran kijelenthetjük, lesz IV.Rhinos-karácsony is. Visit site