Nagyhegyesen jótékonykodtak a Rinocéroszok

Ahogy arról korábban hírt adtunk, augusztus 25.-én jótékonysági gálát rendeztek a Hajdúszoboszló Rhinoceros szervezésében. A gála bevételét a nagyhegyesi Tündérkert óvoda és bölcsőde apróságainak szánták az amerikai focisták.


A rendezvényre igazán nem lehetett panasz, hiszen az időjárás is kegyeibe fogadta a szervezőket, akik egy kellemes szombat délutánt varázsoltak a helyszínre kilátogató nagyhegyesiek részére. A rendezvény fő eseménye igazi kuriózum volt a nézők számára, amikoris a vendéglátó Rhinos fogadta a Budapestről – csak a gálára – érkező Expendables csapatát. 

 

 

 

Ahogy az az amerikai foci szülőhazájában is szokás, itt sem maradhatott el a jól megszokott felvezetése a meccsnek. Ezen felvezetés során a szervezők igyekeztek fellépési lehetőséget biztosítani helyi érdekeltségű egyesületeknek, így bemutathatták tudásukat a nem rég alakult thai boksz egyesület ifjú tehetségei, a fittness-szel foglakozó hölgycsapat, és az Orgona mazsorett-csoport. Mivel a rendezvény a Nagy emberek a kisemberekért! névvel szerveződik évek óta, így a nézők ámulhattak a hajdúszoboszlói erősemberek bemutatóján is, ahol többmázsás kőgolyókkal, traktorgumikkal és egyéb, könnyűnek egyáltalán nem mondható eszközökkel szórakoztatták a szép számmal megjelenteket. A sport mellett hagyományosan fellép egy zenekar is, hogy gondoskodjon egy kis zenei csemegéről. Ebben az évben a karcagi Időrés zenekar csapott a húrok közé.

Mivel ez egy jótékonysági gála volt a szervezők igyekeztek a gyűjtésre is odafigyelni, melyet a helyszínen megvásárolható támogatói jegyek értékesítésével oldottak meg. A gálán szép számmal megjelent közönség végül több, mint 70.000HuF-tal járult hozzá az óvoda támogatásához. Ebből a pénzből a Rhinos sportszereket vásárolt, melyet szeptember 20.-án egy kis házi ünnepség keretében adtak át az apróságoknak, akik örömmel, mosolyogva és csillogó szemmel vették bírtokba a különböző labdákat, szabadtéri játékokat és természetesen néhány tojáslabdát is. Az átadást megtisztelte jelenlétével Bajusz Istvánné polgármester asszony és Dr. Kovács Gergely jegyző, akik szintén együtt örültek mind a gyerkőcökkel, mind Kiss Lászlóval a Rhinos elnökével, hogy egy sikeres rendezvény zárásaként átadhatták, illetve bírtokba vehették a gyerekek a sportszereket.

Az pedig, hogy lesz-e folytatása, illetve hagyományt teremtenek-e a rendezvényből, az
összes érintett egybehangzóan és egyetértésben bízik a jövőben.